BÁBOVKA

Vláčná, nadýchaná, hrníčková a naše nejoblíbenější.
Bábovka patří u nás doma k moučníkům které máme nejraději. Dělám vždy mramorovou. Já miluji kakao, hodně kakaa a protože mi doma právě došlo, na obrázku je bábovka světlejší, a moje drahá polovička zase raději bez kakaa 😄. Tento recept dělám již několik let a moc ráda se o něj dělím s ostatními.
Vždy si nejdříve připravím formu na pečení. Vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. Poté začnu připravovat těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vajíčka
- Holandské kakao
Všechny suroviny promíchám metličkou, ale jelikož je v těstu kypřící prášek, promíchávám opatrně. Polovinu hotového těsta naliji do připravené formy a do druhé poloviny ještě nasypu kakaoo. Jak jsem už jednou říkala, mám ráda kakaa hodně, takže s ním nešetřím. Pokud se mi zdá těsto s kakaem hodně hutné přidám ještě kapku oleje a mléka. Tuto polovinu naliji na tu první. Peču v předehřáteé troubě na 180°C. Hotová je za cca 45minut a poznám to podle špejhle. Když ji zapíchnu do bábovky, vytáhnu a nelepí, je moučník hotov.
Perfektní k odpolední kávě, nebo jako svačinka do práce...
PM ❤️