Brioškový chlebíček

25.09.2020
Já mám ty Velikonoce letos úplně jinak. Nejen že jsem si neudělala žádnou výzdobu, ale ani nebudu péct mazanec, beránka ani nádivku 😄 Zkusila jsem si tedy udělat náhradu. 

Ta první je tenhle brioškový skořicový chlebík, který mě chutná skoro jako trdelník s vánočkou dohromady 😄. Jsem z něj ale nadšená, s těstem se pracuje moc dobře, jen si na něj musíme vyhradit víc času...skoro dva dny. 

První den si zaděláme na těsto: 

  • 375g hladké mouky
  • balíček sušeného droždí
  • 50g cukru
  • půl lžičky soli
  • 2 vajíčka
  • 80ml mléka 
  • lžičku vanilkové pasty 

Z těchto všech věcí propracujeme těsto, do něj postupně přidáváme 150g másla. Pořádně promícháme, hotové těsto zabalíme do fólie a necháme přes noc odležet v lednici. 

Druhý den si ho rozdělíme na 5 stejných dílů, vyválíme z nich hady, které obalíme ve skořicovém cukru. Zapleteme, vložíme do pečicím papírem vystlané formy na chlebík a necháme ještě alespoň 4 hodiny vykynout. Pak už vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 165°C dokud nám krásně nezhnědne! Plátky pomažeme máslem a marmeládkou. Protože mně všechny zásoby marmelád už došli, narazila jsem v Lidlu na broskvovou a ta je teda chutná!  

PB ❤️ 

 

Sweet Life - PB ❤️ 
Instagram @petra.sweet.life 
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.