Brioškový chlebíček

Ta první je tenhle brioškový skořicový chlebík, který mě chutná skoro jako trdelník s vánočkou dohromady 😄. Jsem z něj ale nadšená, s těstem se pracuje moc dobře, jen si na něj musíme vyhradit víc času...skoro dva dny.
První den si zaděláme na těsto:
- 375g hladké mouky
- balíček sušeného droždí
- 50g cukru
- půl lžičky soli
- 2 vajíčka
- 80ml mléka
- lžičku vanilkové pasty
Z těchto všech věcí propracujeme těsto, do něj postupně přidáváme 150g másla. Pořádně promícháme, hotové těsto zabalíme do fólie a necháme přes noc odležet v lednici.
Druhý den si ho rozdělíme na 5 stejných dílů, vyválíme z nich hady, které obalíme ve skořicovém cukru. Zapleteme, vložíme do pečicím papírem vystlané formy na chlebík a necháme ještě alespoň 4 hodiny vykynout. Pak už vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 165°C dokud nám krásně nezhnědne! Plátky pomažeme máslem a marmeládkou. Protože mně všechny zásoby marmelád už došli, narazila jsem v Lidlu na broskvovou a ta je teda chutná!
PB ❤️
