Chléb “po Italsku”

22.03.2020
Domácí chleba 🍞

Musím říct, že tahle chuť a vůně mi připomněla dovolenou v Itálii u Gardského jezera! Křupavá kůrčička, uvnitř měkké těsto, úplně jako pravá italská bageta a to není dělaná ze všech surovin co má být 😄. 

Perfektní je připravit si těsto večer, protože potřebuje kynout asi 14-15 hodin. Stačí promíchat v míse pouze 375g vody a kousek čerstvého droždí, cca 1x1 cm, promícháme a přidáme 460g hladké mouky a 9g soli. Promícháme pouze tak aby se vše pořádně smíchalo. Přikryjeme pokličkou, utěrkou a necháme kynout. Ráno uděláme plastovou stěrkou z těsta bochánek a necháme ještě 20 minut odležet. Lehce si omoučíme vál na který těsto vyklopíme a opět překládáme strany aby nám vznikl bochníček. Ten vložíme do košíčku s utěrkou, kterou posypeme polohrubou moukou a vložíme do ní chlebík hezčí stranou dolů. Takhle necháme kynout další alespoň hodinku. Tuhle část jsem ještě pořádně nevychytala, vždycky se mi těsto i tak na tu utěrku lepí 😄. Chleba se peče v pekáčku, míse nebo hrnci s pokličkou. Já používám pečící formu od Emile Henry zakoupenou od @pottenpannencz, dostala jsem jí od mojí tetičky Peťuli a nemůžu si jí vynachválit! Nejdříve si ho musíme ale rozpálit a až poté vkládáme chléb. Prvních 25 minut pečeme pod pokličkou na 250°C, poté odkryjeme a pečeme dozlatova na 230°C. Hotový chlebíček zabalím do utěrky a čekám až vychladne. Protože hned potom krájím a mažu máslíčkem... 

Přeji Vám krásný jarní den 🌸🌼 

PM ❤️ 

Sweet Life - PB ❤️ 
Instagram @petra.sweet.life 
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky