Croissant

No pustíme se do toho...Potřebujete:
- 500g hladké mouky
- 70g cukru krupice
- 8g soli
- 25g droždí
- 5 žloutků
- 250g vody
- 350g másla
V míse smíchejte mouku, sůl, žloutky, cukr, droždí, vodu a vypracujte těsto. Nechte chviličku odpočinout a vyválejte do čtverce, aby bylo těsto vysoké. Studené máslo vyválejte do menšího čtverce, dejte na čtverec těsta a jeho 4 strany přehněte do středu. Vyválejte do obdélníku a složte na 3x. Opět do lednice na alespoň 10 minut a přesně tohle opakujeme ještě 2x. Můžu Vám říct, že tohle těsto je jako časovaná bomba 😂. Teď je důležité opravdu těsto pořádně zabalit do potravinové fólie a utáhnout. Nebojte se klidně 20x obtočit ze všech stran. Protože, mně se z toho za pár hodin stal kopací míč a fólie praskla 😂😂😂! Nechte odležet do druhého dne. Poté těsto vyválejte na tenoučké těsto a vykrajujte na obdélníky, které zatočíme do konečného tvaru. Dovnitř můžete schovat kousek čokolády jako překvapení 🤤. Nechte nakynout na plechu ještě hodinu. Až poté potřete rozšlehaným žloutkem a pečte na 180°C cca 15 minut. Nooo jako snídani jsem to úplně nestihla a to jsem vstávala v 7. Měla jsem tu představu, že celý dům vstane a na stole budou připravené ty krásné croissanty s kávou...tak snad příště 😂
PB ❤️
