Kynutí šneci

Recept:
50g čerstvého droždí nechte rozpustit v 550ml teplého mléka, přidejte půl lžičky soli a nechte vzejít kvásek. Do druhé mísy prosejte 800g hladké mouky, lžíci prášku vanilkového pudinku. Dále přidejte 180g cukru, 150g másla, dvě vajíčka a kvásek. Vypracujte v nadýchané těsto a nechte kynout. Po necelé půl hodině Vám těsto hodně vzejde, požijte proto mísu alespoň 1x větší než je těsto.
Až těsto nakyne, rozdělte ho na 2-3 části. To proto aby se Vám lépe válelo. Vyválejte, potřete rozpuštěným máslem, dopředu si uvařte jeden vanilkový pudink, ale ať je více hustý, také jím těsto potřete, posypte kousky čokolády a začněte rolovat. Poté nožem krájejte kolečka, která pokládejte na pečicí papír a potřete 1 rozšlehaným vajíčkem spolu s lžící mléka. Pečte na 180°C cca 20minut. Rozhodně nechte vychladnout nebo Vás budou bolet bříška!
PB ❤️
