Tiramisu

25.09.2020
Tento desert miluju! Je tedy docela sytý díky mascarpone a šlehačce, ale já se ho nemůžu nabažit 😄. Servírování ve skleničkách mi přijde praktičtější a hezčí. Přeci jen se tento dort nekrájí úplně dobře. V receptu jsou sice dva žloutky, ale pasterizuji je nad parou, nemusím se ničeho bát.

Recept: 

2 žloutky a 6 lžic cukru krupice mícháme nad parní lázní, dokud se cukr nerozpustí, vznikne nám lehce nažloutlá pěna, ale opatrně ať nemáte míchaná vajíčka 😄. 500g mascarpone smícháme s 1 vyšlehanou smetanu ke šlehání, vymícháme a přidáme vychladlé žloutky. Nyní můžeme začít skládat vrstvy. Cukrářské piškoty (asi 20ks) namáčíme ve 150ml silné kávy. Do kafíčka můžeme ještě přidat asi 30ml amareta ale není potřeba. Piškoty potřeme krémem, opět piškoty, krém atd. Nakonec krém posypeme holandským kakaem a dáme vychladit alespoň 4hodiny. 

Nejen že tento desert krásně voní, ale ta chuť kakaa, kávy a nadýchaného krému je božská! Zaručeně si taky pochutnáte. 

PB ❤️

Sweet Life - PB ❤️ 
Instagram @petra.sweet.life 
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky