Rýžovník neboli rýžový nákyp

Recept:
- 1 tvaroh v kelímku
- 3 sáčky rýže
- 2 hrstky cukru
- vanilkový cukr
- 1 vajíčko
- špetka soli
Nejdříve si uvařte rýži v sáčku, aby se úplně rozvařila a nechte vychladnout. Bílky vyšlehejte na pevný sníh. Tvaroh promíchejte s cukry a žloutkem, přidejte do rýže a promíchejte. Nakonec opatrně přimíchejte sníh z bílku. Pekáček vymažte máslem a vložte těsto, nahoru nandejte ovoce podle chuti...švestky, jahody, meruňky, třešně, atd. Pečte na 180°C dokud se nebude rýžovník odtahovat od stěn a bude krásně zlatavý. Výborný je teplý, ale i studený a ještě posypaný moučkovým cukrem! Já mám na něj zase už úplně chuť 😆, tak přemýšlím, kdy ho zase udělám... sladké můžu mít i k obědu jako hlavní chod, ale vím, že hodně lidí to nemá rádo, a vy?
PB ❤️
