Rýžovník neboli rýžový nákyp

26.09.2020
Recept, který opravdu někdo zbožňuje a snědl by ho na kila (třeba jako já), nebo nesnáší, nejčastěji, kvůli školní jídelně 😆.Tenhle recept je od mojí babičky, takže pro mě nejlepší, a co na něj říkáte vy? 

Recept:

  • 1 tvaroh v kelímku 
  • 3 sáčky rýže
  • 2 hrstky cukru
  • vanilkový cukr
  • 1 vajíčko 
  • špetka soli 

Nejdříve si uvařte rýži v sáčku, aby se úplně rozvařila a nechte vychladnout. Bílky vyšlehejte na pevný sníh. Tvaroh promíchejte s cukry a žloutkem, přidejte do rýže a promíchejte. Nakonec opatrně přimíchejte sníh z bílku. Pekáček vymažte máslem a vložte těsto, nahoru nandejte ovoce podle chuti...švestky, jahody, meruňky, třešně, atd. Pečte na 180°C dokud se nebude rýžovník odtahovat od stěn a bude krásně zlatavý. Výborný je teplý, ale i studený a ještě posypaný moučkovým cukrem! Já mám na něj zase už úplně chuť 😆, tak přemýšlím, kdy ho zase udělám... sladké můžu mít i k obědu jako hlavní chod, ale vím, že hodně lidí to nemá rádo, a vy?

PB ❤️

Sweet Life - PB ❤️ 
Instagram @petra.sweet.life 
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.