Rýžovník neboli rýžový nákyp

26.09.2020
Recept, který opravdu někdo zbožňuje a snědl by ho na kila (třeba jako já), nebo nesnáší, nejčastěji, kvůli školní jídelně 😆.Tenhle recept je od mojí babičky, takže pro mě nejlepší, a co na něj říkáte vy? 

Recept:

  • 1 tvaroh v kelímku 
  • 3 sáčky rýže
  • 2 hrstky cukru
  • vanilkový cukr
  • 1 vajíčko 
  • špetka soli 

Nejdříve si uvařte rýži v sáčku, aby se úplně rozvařila a nechte vychladnout. Bílky vyšlehejte na pevný sníh. Tvaroh promíchejte s cukry a žloutkem, přidejte do rýže a promíchejte. Nakonec opatrně přimíchejte sníh z bílku. Pekáček vymažte máslem a vložte těsto, nahoru nandejte ovoce podle chuti...švestky, jahody, meruňky, třešně, atd. Pečte na 180°C dokud se nebude rýžovník odtahovat od stěn a bude krásně zlatavý. Výborný je teplý, ale i studený a ještě posypaný moučkovým cukrem! Já mám na něj zase už úplně chuť 😆, tak přemýšlím, kdy ho zase udělám... sladké můžu mít i k obědu jako hlavní chod, ale vím, že hodně lidí to nemá rádo, a vy?

PB ❤️

Sweet Life - PB ❤️ 
Instagram @petra.sweet.life 
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky