`Zdravé` borůvkové vafle

22.02.2020

Miluji volné dny. 

Čas kdy nemusím vstávat do práce, kdy si ráno udělám oblíbenou kávu a také čas, kdy si mohu v klidu  připravit dobrou snídani. Jeden z mých oblíbených receptů jsou právě tyto vafličky z fermentovaných floček. 

O tom co fermentace znamená je na internetu spoustu článku, ale v pár větách bych to popsala asi takhle. Fermentace je vlastně ¨kvašení¨. Vločky se musí namočit alespoň na noc do vody nebo mléka. Za tu dobu naboptnají a našemu tělu dodají vitamín B. Hlavně jsou ale lehce stravitelné!

Na recept si připravte:

  • 125g vloček
  • 150ml mléka 
  • 1 vajíčko
  • skořici
  • bílý jogurt
  • ovoce čerstvé nebo mražené 

Nejdůležitější je, jak jsem se již zmínila, přes noc namočit vločky do mléka. Ráno je vyndáme z ledničky, přidáme vajíčko a skořici. Můžeme přidat také lžičku holandského kakaa, vafle pak budou tmavší a ještě více vytuněné. Hotové těsto nalijeme do rozehřátého vaflovače a upečeme. Nyní je jen na Vás jak si je dozdobíte. Já je mám ráda s jogurtem, ovocem, čokoládou (ale to pak už nejsou tak zdravé...haha). Fantazii se meze nekladou. 

Tak Vám přeji dobrou chut' a at' se Vám povedou!

PM ❤️ 



Sweet Life - PB ❤️ 
Instagram @petra.sweet.life 
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky