`Zdravé` borůvkové vafle

Miluji volné dny.
Čas kdy nemusím vstávat do práce, kdy si ráno udělám oblíbenou kávu a také čas, kdy si mohu v klidu připravit dobrou snídani. Jeden z mých oblíbených receptů jsou právě tyto vafličky z fermentovaných floček.
O tom co fermentace znamená je na internetu spoustu článku, ale v pár větách bych to popsala asi takhle. Fermentace je vlastně ¨kvašení¨. Vločky se musí namočit alespoň na noc do vody nebo mléka. Za tu dobu naboptnají a našemu tělu dodají vitamín B. Hlavně jsou ale lehce stravitelné!
Na recept si připravte:
- 125g vloček
- 150ml mléka
- 1 vajíčko
- skořici
- bílý jogurt
- ovoce čerstvé nebo mražené
Nejdůležitější je, jak jsem se již zmínila, přes noc namočit vločky do mléka. Ráno je vyndáme z ledničky, přidáme vajíčko a skořici. Můžeme přidat také lžičku holandského kakaa, vafle pak budou tmavší a ještě více vytuněné. Hotové těsto nalijeme do rozehřátého vaflovače a upečeme. Nyní je jen na Vás jak si je dozdobíte. Já je mám ráda s jogurtem, ovocem, čokoládou (ale to pak už nejsou tak zdravé...haha). Fantazii se meze nekladou.
Tak Vám přeji dobrou chut' a at' se Vám povedou!
PM ❤️